DE LA DUMBRAVĂ LA DUMBRAVĂ

O poveste de Crăciun trăită de elevii Școlii Gimnaziale ”Nicolae Iorga” din Sibiu
Într-un loc uitat cândva de lume, întâlnești astăzi oameni care împacă trecutul, trăiesc prezentul și pregătesc viitorul. La limita dintre județul Alba și Cluj, descoperi  un loc unde divinitatea este invocată în mod cotidian, descoperi celestul uman în chipul Părintelui Arhimandrit Vasile Crișan și al doamnei Amalia, niște ființe pe cât de simple, pe atât de pline de har, dăruire și milostenie. În acest loc, au coborât și îngerii pe pământ în chipul celor 107 copii ce reprezintă complexul social – Casa de copii ”Sfânta Veronica”. Povestea lor a atras atenția cadrelor didactice și elevilor de la Școala Gimnazială ”Nicolae Iorga” din Sibiu care în data de 19.12.2014 au împărtășit emoții, oferindu-le celor 107 copii orfani de la Mănăstirea Dumbrava zâmbete, colinde, căldură sufletească și daruri constând în haine, jucării, dulciuri, fructe, cărți și bani.
Adresăm mulțumiri tuturor celor care au contribuit la derularea acestei activități,
cadrelor didactice implicate, elevilor si familiilor lor.
 
Impresii ale elevilor:
·         Această activitate m-a impresionat atât de mult, încât m-a făcut să mă simt norocos că am putut ajunge într-un paradis plin de bunătate, dragoste și căldură oferită de acei minunați copii! Ei se află sub grija unor oameni excepționali, Pr.Vasile și d-na Amalia care au o inima de aur îndreptată spre cei 107 copilași fără familii! Din această experiență realizez că ar trebui să-mi prețuiesc mai mult familia, deoarece orice jucarie, telefon sau tabletă nu face mai mult decât caldura oferită de o familie! (Robert Tătar – cls a VI-a B)
·         O experiență ce te schimbă… mă bucur și aștept cu nerăbdare următoarea vizită acolo (David Roth – cls a VII-a C)
·         Mie mi-a plăcut foarte mult să mă aflu alături de acești copii  minunați, deoarece pentru mine sunt un exemplu în viață, fiindcă ei se bucură de orice primesc, în schimb noi ne bucurăm de cele mai noi lucruri. Pe mine m-a impresionat faptul că au cântat și atâtea colinde frumoase, iar cei mici au știut poezii…poate că în urma acestei experiențe, unii dintre noi o să ne bucurăm și de cadouri mai mici și nu mai așteptăm fel de fel de lucruri   sofisticate. (Macovei Maria – cls a VI-a D)

O experienţă ce te schimbă

DSCN4712 DSCN4720 DSCN4723 DSCN4724 DSCN4735 DSCN4737 DSCN4751 DSCN4787

Werbeanzeigen

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s