Despre noi

Aşezată aproape de centrul oraşului Sibiu,  la intersecţia  bulevardului Mihai Viteazu cu strada Nicolae Iorga, ŞCOALA GIMNAZIALĂ „NICOLAE IORGA“  (fosta Şcoală nr. 6)  funcţionează din anul 1976  într-un imobil  construit în acelaşi an,  cu destinaţie  specială pentru învăţământ.

Clădirea şcolii este amplasată  în cartierul Hipodrom, unul dintre cele mai aglomerate  cartiere ale Sibiului. În imediata apropiere a şcolii mai există alte patru şcoli: două şcoli generale, un colegiu şi un liceu.

Şcoala noastră beneficiază  de un mediu social şi cultural bun, comunitatea părinţilor, elevilor şi dascălilor  fiind foarte interesată de pregătirea profesională a cadrelor didactice  şi de rezultatele şcolare ale elevilor.

Procesul instructiv – educativ  este coordonat de  70 de cadre didactice, 25 de învăţători şi  45 de profesori.  Această echipă  asigură fluxul continuu între orele 8:00 şi 19:40, demersurile didactice fiind exercitate asupra unui număr de peste 1200 de elevi.

În şcoala noastră  există o secţie cu predare în limba germană, atât la ciclul primar, cât şi la cel gimnazial, precum şi patru clase  intensive de engleză.

Şcoala gimnazială „Nicolae Iorga“  este una dintre cele mai  mari şcoli generale din Sibiu. Şcoala funcţionează în două schimburi, deoarece dispune  de 24 de săli de clasă şi cinci laboratoare: fizică,  chimie,  biologie, informatică şi program AEL. De asemenea, în 2007 a fost inaugurat Centrul de documentare şi informare, CDI-ul şcolii, primul centru de documentare din mediul urban.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s